Hitta produkter som passar din bil
Sök på ditt regnummer
Du har valt
Vi hjälper dig att hitta rätt del
Saknar du regnr?
Manuellt bilval via lista
Söka via regnr istället?
 • Extraljus

  Du kanske upplever att ditt helljus inte är så starkt som du önskar? Eller blir du ofta trött vid körning i mörker? I Norden har vi mörkt stora delar om året och det är därför inte konstigt om du känner ett behov av att behöva en komplettera ditt helljus med en ännu en ljuskälla. Hos oss på Hova.Com finner du extraljus av hög kvalité samt det mesta du behöver för att montera ett eller flera extraljus på din bil.

   

Visa som
Sortera efter
Produkt
Enhetspris
U
Kabelsats för 2 extraljus DT kontakt 2-pin

Kabelsats för 2 extraljus DT kontakt 2-pin

En kabelsats / reläsats med DT 2 kontakt för två stycken extraljus. Kabelsats f...

2 x DT / 2-Pin / 500W
395 Kr
KÖP
U
Extraljushållare 3 extraljus Universal

Extraljushållare 3 extraljus Universal

Monteras bakom nummerskylten. Förborrade för att passa de flesta bilar där inte skylt...

För 3 st 7" 180mm extraljus
265 Kr
KÖP
U
Extraljusstag Rostfritt

Extraljusstag Rostfritt

Platt extraljusstag i rostfritt stål. Kan kapas, böjas eller vridas för bä...

Rostfritt
108 Kr
KÖP
U
Kabelsats för 1 st LED-Ramp DT 4-Pin kontakt.

Kabelsats för 1 st LED-Ramp DT 4-Pin kontakt.

En kabelsats / reläsats med DT-4 kontakt för ett extraljus / LED-ramp.  Säk...

DT-4 x 1 / 4-Pin
514 Kr
KÖP
U
Monteringsfäste Ledramp / Extraljus Seeker Rostfritt Svart 3mm

Monteringsfäste Ledramp / Extraljus Seeker Rostfritt Svart 3mm

Monteringsfäste för ledramp eller 3 extraljus 3mm svartmålat rostfritt stål.&n...

För 3st 9" 220mm extraljus
395 Kr
KÖP
U
Plug & Drive 2-Polig DT Förlängningskabel 1350mm

Plug & Drive 2-Polig DT Förlängningskabel 1350mm

Förlängningskabel till Plug & Drive DT. Längd: 1,35mAnlsutning: 2-polig DT.&...

208 Kr
KÖP
U
Plug & Drive Kabelsats DT 2-Pin för 1 Extraljus / LED ramp

Plug & Drive Kabelsats DT 2-Pin för 1 Extraljus / LED ramp

En komplett reläsats med inbyggd canbus.För bilar med canbus elsystem. Kontakt: DT (D...

12V: 200W / 24V 400W
445 Kr
KÖP
U
-25%
RABATT
Plug & Drive Kabelsats DT 2-Pin för 2 Extraljus

Plug & Drive Kabelsats DT 2-Pin för 2 Extraljus

En komplett reläsats med inbyggd canbus.För bilar med canbus elsystem. Kontakt: DT 2 ...

12V: 2X100W / 24V: 2X200W
Du sparar 136 Kr
409 Kr
545 Kr
KÖP
U
Plug & Drive Kabelsats DT 4-Pin för 2 Extraljus

Plug & Drive Kabelsats DT 4-Pin för 2 Extraljus

En komplett reläsats med inbyggd canbus.För bilar med canbus och utan canbus elsystem.&nbs...

12V: 2 X 150W / 24V: 2 X 300W
760 Kr
KÖP
U
Plug & Drive Kabelsats DT 4-Pin för 3 Extraljus

Plug & Drive Kabelsats DT 4-Pin för 3 Extraljus

En komplett reläsats med inbyggd canbus.För bilar med canbus och utan canbus elsystem.&nbs...

12V: 3 X 145W / 24V: 3 X 250W
852 Kr
KÖP
U
Plug & Drive Kabelsats DTP för 2 Extraljus / LED ramp

Plug & Drive Kabelsats DTP för 2 Extraljus / LED ramp

En komplett reläsats med inbyggd canbus.För bilar med canbus elsystem. Kontakt: DTP&n...

12V: 2X150W / 24V 2X300W
759 Kr
KÖP
U
Reläsats för 2st Extraljus med strömbrytare 160W

Reläsats för 2st Extraljus med strömbrytare 160W

En komplett reläsats för 2 extraljus och LED ramp upp till 160W.  Kontakt:StiftR...

229 Kr
KÖP
U
Reläsats för 2st Extraljus med strömbrytare 320W

Reläsats för 2st Extraljus med strömbrytare 320W

En komplett reläsats för två extraljus upp till 320W Kontakt:StiftLängd: 2...

För två extraljus
320 Kr
KÖP
U
Reläsats för 3st Extraljus med strömbrytare 300W

Reläsats för 3st Extraljus med strömbrytare 300W

En komplett reläsats för tre extraljus upp till 300W Kontakt:StiftLängd: 2.5mete...

För 3 extraljus
336 Kr
KÖP
 •  

  De bästa extraljusen av hög kvalitet

  Här uppe finner du extra ljus med klassiska H1 lampor samt tillbehör. Söker du istället efter LED extraljus eller ljusramper finner du dem genom att använda dig av vår smidiga sökfunktion längre upp eller se efter dessa i menyn till vänster

   

  Genom att montera på en eller flera extraljuslyktor på din bil kan få ett större räckvidd på ditt ljus, något som verkligen kan underlätta vid körning i mörker. Hos oss på Hova.Com finner du snygga och kvalitetssäkra extraljus från välkända märken. Tack vare vår samt våra leverantörers långa erfarenhet inom branschen kan vi erbjuda extraljus som vi vet håller måttet. När du handlar från oss kan vi därför erbjuda relativt billiga extraljus, men av en av hög kvalitet.

   

  Just dessa extraljus säljer dessvärre inte i något paketpris. Men vill du så hjälper vi dig gärna att plocka ihop ett extraljus paket. På så sätt försäkrar vi dig om att du får med de tillbehör som du kan komma att behövas för att montera på dina extraljus på din bil.

   

  Upplever du några svårigheter i valet om vilka som är de bästa extraljusen till just din bil, eller vill du ha hjälp att plocka ihop ett extraljus paket? Tveka då inte att kontakta oss för att få råd och hjälp och du når oss lättas genom att kontakta oss via telefon eller mail. Med vår långa och gedigen erfarenhet inom branschen gör vi alltid vårt bästa för att svara på de frågor och funderingar som du har kring våra extraljus till bil.

   

  Varför ska jag ha extraljus till min bil?

  Genom att montera extraljusen på din bil ser du till att din mörkerkörning blir säkrare. Att köra i en bil där dina helljus inte ger ifrån sig så mycket ljus kan nämligen vara en av orsakerna till att du blir trött när du kör i mörker. Köra med helljus som inte ger ifrån sig tillräckligt med ljus kan även göra så att du missar eventuella djur eller människor som vistas på vägen under de timmar som det är mörkt. En dålig ljuskälla kan alltså leda till förödande konsekvenser om man inte är försiktigt.

   

  Att då montera ett par nya extraljus som ett komplement till dina helljus, kommer då att bidra till att du får en bättre ljusbild som även ser till att förlänga din siktsträcka, detta kan verkligen hjälpa dig att inte missa något i mörkret. I och med dessa fördelar som du får med nya extraljusen, kommer de att underlätta för dig samt främja en säkrare körning under dygnets mörka timmar.


  Montering av Extraljus

  Att montera på dina nya extraljus från oss är relativt enkelt och du kan göra det själv, men tänk på att vara försiktig och mäta ordentligt om du skulle behöva borra hål för extraljushållaren (hållare till extraljusen finner du även de längre ner på sidan). De extraljushållare som du sätter fast lamporna på ska som oftast monteras där nummerplåten sitter på din bil. Det kan dock skilja sig mycket från bil till bil vid montering och det kan

  därför vara bra att undersöka innan vart det går att hitta något att fästa extraljushållaren i. Vissa bilar har en balk bakom, då fungerar till exempel plåtskruv. Andra bilar kan ibland endast ha ett tomrum bakom vilket gör att hela tyngden vilar i stötfångarplasten. Ska du montera upp extraljus på en bil där det endast finns plats att fästa i, kan det vara en god idé att du använder dig av en metallexpander att fästa upp extraljusfästet i istället. Det är viktigt att hållaren sitter ordentligt och då plasten kan vara väldigt mjuk är det bra att säkra upp bakom. Du kan alternativt sätta plattor på baksidan av skruvarna och muttrarna för att på så sätt öka stabiliteten i hållaren.

   

  Vid montering av extraljusen ska du börja med att montera bort registreringsskylten, men även skylthållaren om sådan finns på bilen.

   

  När registreringsskylten är borta kan du montera fast extraljushållaren på bilen samt fästena för extraljusen. När du sätter fast extraljushållaren är det viktigt att du ser till att den sitter ordentligt med tillräckligt många skruvar, samt att hållaren är centrerad på bilen. Om du upplever att det är svårt att få på fästena för extraljusen när extraljushållaren redan är monterad på bilen, kan ett tips vara att prova att sätta fast fästena innan du monterar extraljushållaren på bilen. Det gör du enklast genom att ordentligt sätta fast extraljushållaren i till exempel ett skruvstäd innan du monterar på fästena.

   

  När hållaren och fästena är på plats kan du montera tillbaka registreringsskylten framför extraljushållaren. Nu kan du även montera fast extraljusen i fästena. Montera och skruva fast dem ordentligt med de skruvar som medföljer. För att förebygga att lamporna inte skakar vid vid körning på ojämna vägar kan du även montera ett stabiliseringsstag, men detta är inte nödvändigt.

   

  När du ska koppla in extraljusen kan de se lite olika ut från bil till bil. Men på de flesta fordon kan du dra in kablarna från extraljusen genom grillen. Skulle du uppleva att sladdarna är för korta kan du skarva dem. Vid skarvning är det dock viktigt att du tänker på att göra det ordentligt med skarvkontakter och gärna tillsammans med en krympslang. Ett tips är att lägga skarvningen innanför grillen, på så sätt blir det både estetiskt snyggare men du ser då även till att skarvningen inte blir skadad av smuts eller fukt.

   

  Vid inkoppling av reläet till extraljusen underlättar det om du införskaffar dig en komplett reläsats. De reläsatser som vi erbjuder finner du enkelt här under.

   

  När reläsatsen är kopplade ska lamporna (om allt är kopplat rätt) fungera. Men för säkerhetskull rekommenderar vi att du alltid testköra dina extraljus innan du ger dig ut på vägarna. Extraljusen fungerar korrekt om de fungerar när du slår på din bild helljus.

   

  Extraljus-genvägar

  Några snabba genvägar vi satt ihop med förhoppningen att de kanske hjälper någon att hitta sig sitt extraljus: Visa extraljus till: Audi, BMW, Ford, Land RoverVolvo Hittade du inte vad du söker där, är du såklart mer än välkommen att själv använda sökfunktionen här på sajten. Bara skriv ”extraljus” och din bils märke och sök. 

   

Vad tycker våra kunder
För att få de allra senaste och bästa erbjudanden så anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Skriv in din emailadress nedan.