Hitta produkter som passar din bil
Sök på ditt regnummer
Du har valt
Vi hjälper dig att hitta rätt del
Saknar du regnr?
Manuellt bilval via lista
Söka via regnr istället?
 • Hastighetsmätare till bilen

  Hos oss på Hova.Com finner du hastighetsmätare i diverse olika format och färger. Tack vare vårt breda utbud av hastighetsmätare kan du lätt hitta den hastighetsmätaren som passar just dig och din bil bäst. Hos oss hittar du bland annat hastighetsmätare utformade i ett klassiskt stuk, allt för att kunna bibehålla bilens charmiga klassiska utseende. Men du finner även våra hastighetsmätare som är av en mer moderntappning. Dessa finner du bland annat i olika färger och vissa av dessa hastighetsmätare kan även vara utrustade med olika typer av skärmar och funktioner, allt för att kunna ge din bil ett mer sportigare och modernare utseende.

   

  För att underlätta vid montering av dina nya hastighetsmätare ingår det vid beställning av ny hastighetsmätare online även specifika monteringsdetaljer. Skulle du ändå ha några eventuella frågor eller funderingar över montering, vårt utbud av hastighetsmätare, eller vilken hastighetsmätare som skulle passa just din bil och dina behov bäst, tveka då inte att kontakta oss via mail eller telefon.

   

Visa som
Sortera efter
Produkt
Enhetspris
U
Mätare 85mm Classic Hastighetsmätare

Mätare 85mm Classic Hastighetsmätare

Universal Hastighetsmätare 85mm från Autogauge. I varje paket ingår monteringsdeta...

695 Kr
KÖP
U
Mätare 85mm Classic Hastighetsmätare Elektrisk

Mätare 85mm Classic Hastighetsmätare Elektrisk

Universal Elektrisk Hastighetsmätare 85mm från Autogauge.Elektrisk hastighets signal beh&...

Elektrisk
845 Kr
KÖP
U
Mätare 85mm Classic Svart Hastighetsmätare

Mätare 85mm Classic Svart Hastighetsmätare

Universal Hastighetsmätare 85mm från Autogauge. I varje paket ingår monteringsdeta...

795 Kr
KÖP
U
Mätare 85mm Classic Svart Hastighetsmätare Elektrisk

Mätare 85mm Classic Svart Hastighetsmätare Elektrisk

Universal Elektrisk Hastighetsmätare 85mm från Autogauge.Elektrisk hastighets signal beh&...

Elektrisk
845 Kr
KÖP
U
Prosport Mätare 85mm LED EVO 4-Färger Hastighetsmätare

Prosport Mätare 85mm LED EVO 4-Färger Hastighetsmätare

Snygg LCD-mätare där du kan välja mellan 4 olika färger som du kan se på b...

EVO 4 färger
1 695 Kr
KÖP
 •  

  Håll koll på din hastighet

  Oavsett var du än kör kommer du att stöta på skyltar som berättar för dig hur snabbt du på just denna väg är tillåten att köra. Om du skulle får för dig att överskrida skyltens hastighet kan din fortkörning, om du har otur, leda till både tråkiga och onödiga böter. Men en fortkörning behöver inte bara påverka dig utan fortkörningen kan även leda till ödesdigra olyckor. Så för att kunna hålla koll på din hastighets och på sätt även undvika böter och förebygga olyckor, bör din bil vara utrustad med en välfungerande hastighetsmätare. På så sätt kan du hela tiden hålla koll på hur snabbt du kör. Att inte ha en fungerande hastighetsmätare i bilen kan även leda till problem vid besiktning och en  fterkontroll. Så genom att införskaffa dig en ny hastighetsmätare från oss på Hova.com kan du förebygga många tråkigheter som en trasig eller utebliven hastighetsmätare kan förorsaka. Men även du som har en välfungerande hastighetsmätare kan ha stor glädje av de hastighetsmätare vi säljer. För hos oss finner du som tidigare nämnt inte bara hastighetsmätare av den klassiska modellen, utan även hastighetsmätare som kan ge din bil ett sportigare utseende. Att installera en ny och modernare hastighetsmätare i bilen kan absolut vara den avgörande produkten som ger din bil det ultimata personliga utseendet som du länge letat efter.

   

  Så fungerar hastighetsmätare till bil

  I alla fordon finns det vissa standarddelar som ska ingå i alla fordon, hastighetsmätare är en av dessa standarddelar. Att alla fordon, åtminstone i Sverige, ska vara utrustade med en hastighetsmätare är något som bestämdes redan den 1 juli 1955. Alla fordon ska även enligt svensk lag vara utrustade med en hastighetsmätare som visar fordonets hastighet i km/h och inte i mph. En hastighetsmätare får inkludera mph men då måste skalan för km/h även inkluderas samt vara den dominerande skalan på hastighetsmätare.

   

  En hastighetsmätare kan se väldigt komplicerad och invecklad ut, men egentligen är den utformad på ett relativt simpelt sätt. En hastighetsmätare består av en så kallad sensor, en signalledning men även en enhet som på något sätt kan visa föraren fordonets hastighet, mer komplicerat än så är det inte. Men det finns även olika utformningar av hastighetsmätare, så när man ska köpa en ny hastighetsmätare gäller det att bestämma sig innan för hur bilens hastighet ska visas och vilken stil av hastighetsmätare man är ute efter. Det finns nämligen två olika typer av hastighetsmätare, den mekaniska och den elektroniska, dessa går även att benämna vid analoga eller digitala hastighetsmätare.

   

  I den mekaniska hastighetsmätaren finner du en permanentmagnet som med hjälp av en koppling roterar. Denna koppling är oftast kopplad till antingen växellådan eller bilens hjulaxel. I närheten av denna magnet finns även en fjäderbelastad klocka eller platta av aluminium monterad, denna platta eller klocka kan med hjälp av virvelströmmar vrida sig och genom att den vrider sig så påverkar den i sin tur en visare. När magneten tack vare sin koppling till växellådan eller hjulaxeln börjar rotera så skapas virvelströmmar. Dessa virvelströmmar kommer att tvinga aluminiumklockan till att vrida sig med anpassning efter magnetens rotationshastighet. Ju snabbare magneten snurrar desto mer magnetiskt drag bildas. Så ju snabbare bilen rullar ju snabbare snurrar magneten och desto mer böjs visaren som pekar ut fordonets hastighet.

   

  De kanske lite mer moderna hastighetsmätarna i elektronisk form måste istället vara monterade till någon form av pulsgivare. EN pulsgivare kan till exempel vara på växellådans utgående axel. Att dessa typer av hastighetsmätare måste monteras vid en pulsgivare beror på att dessa hastighetsmätare räknar antalet pulser under korta tidsintervaller. Vilket antal pulser som ges är proportionellt mot fordonets fart och det är tack vare räknandet av pulser som gör att de elektroniska hastighetsmätarna kan visa fordonets hastighet.

   

  Hastighetsmätare hos Hova.com

  Som tidigare nämnt finner du hos oss både hastighetsmätare i enklare klassiska utföranden men även hastighetsmätare som drar mer mot den moderna och sportigare stilen.

   

  De mer klassiska mätarna som vi erbjuder är av en enklare modell som med sitt stilrena utseende enkelt byter ut en gamla sliten eller trasig hastighetsmätare. Bytet av hastighetsmätare sker då utan att påverka bilens klassiska utseende. Så är det en enkel hastighetsmätare du är ute efter är denna mätare perfekt för just dig. För att ge bilen ett enhetligt utseende hittar du även andra typer av mätare av i klassisk utformning här.

   

  Men om du istället är ute efter att ge din bil ett sportigare och mer personligt utseende hittar du hos oss även ett brett utbud av olika mer moderna hastighetsmätare. Dessa mätare har en rad olika funktioner och tillbehör som gör att din nya mätare både gör din bil mer personlig men som även kan vara hjälpsamma vid körning.

   

  Installation av ny hastighetsmätare till bilen

  Att byta hastighetsmätare på din bil är inte så svårt som det vid första anblick kanske verkar. Men hur du monterar din nya hastighetsmätare i din bil beror lite på vilken hastighetsmätare från vårt breda sortiment du valt att beställa. För en mer exakt beskrivning av montering av en ny hastighetsmätare rekommenderar vi dig därför att följa monteringsdetaljer som medföljer vid beställning av hastighetsmätare online.

   

Vad tycker våra kunder
För att få de allra senaste och bästa erbjudanden så anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Skriv in din emailadress nedan.