Hitta produkter som passar din bil
Sök på ditt regnummer
Du har valt
Vi hjälper dig att hitta rätt del
Saknar du regnr?
Manuellt bilval via lista
Söka via regnr istället?
 • Sportluftfilter

  Har du länge letat efter ett biltillbehör som både kan hjälpa till och bidra till att du får ut mer effekt från din bils motor, men som även ger din bil det där coola och sportiga dumpljudet? Vill du i kombination med detta även tänka på miljön samt kunna få en lägre bensinförbrukning? Då är vi glada att meddela att du inte längre behöver leta, vi på Hova.com har nämligen den perfekta produkten för dig! Hos oss hittar du just nu sportluftsfilter online, även kallade öppna luftfilter. Dessa sportluftsfilter kan bidra till just de effekterna som du så länge letat efter. Genom att du installera ett sportluftsfilter i din bil utrustar du alltså din bil med ett tillbehör som inte bara kommer att ge din bil det där snygga sportiga dumpljudet, utan genom att köpa ett sportluftfilter online från oss kan du även spara på både miljön och bilens motor.


  Så varför då inte slå slag i saken och redan idag och beställa ett sportluftsfilter från vår hemsida? Det är snabbt och smidigt att beställa från oss och vi prioriterar alltid att få iväg din beställning så snart vi kan. Skulle det vara något du undrar över innan du beställer ett sportluftsfilter online, tveka då inte att kontakta oss. Tack vare vår långa och gedigna erfarenhet inom bilstyling och tuning kan vi se till att hjälpa dig finna det sportluftsfilter som passar just dig och din bil bäst. Du kontaktar oss enkelt via mail eller telefon! 

   

Visa som
Sortera efter
Produkt
Enhetspris
U
-30%
RABATT
Airflow Large 220mm Simota
Du sparar 103 Kr
242 Kr
345 Kr
KÖP
U
-30%
RABATT
Airflow Medium 180mm Simota
Du sparar 103 Kr
242 Kr
345 Kr
KÖP
U
Airflow Small 140mm Simota
Polyretantopp
345 Kr
KÖP
U
-30%
RABATT
Blått Dubbel Konat BIG Simota
Du sparar 103 Kr
242 Kr
345 Kr
KÖP
U
-30%
RABATT
 •  

  Sportluftsfilter av hög kvalitet hos Hova.com

  Hos oss och endast hos oss finner du den senaste modellen av märket Simotas sportluftsfilter. Denna tillverkare har ett relativt brett utbud av diverse ersättningsfilter, men längre ner på sidan kommer du att finna vårt utbud av deras snygga sportluftsfilter. De sportluftsfilter vi säljer är av högkvalitet men trots den höga kvalitén går de ändå att klassas som relativt billiga sportluftsfilter. Trots sitt låga pris kan dessa sportluftsfilter, med sin höga kvalité, lätt mätas med andra väletablerade märken som erbjuder samma typ av produkt, men till ett högre pris. Detta är verkligen ett bevis på att ett högt pris inte alltid behöver vara lika med bättre kvalité. Så varför köpa ett sportluftsfilter dyrt när du hos oss kan investera i ett billigt sportluftsfilter av samma om inte bättre kvalité? 

   

  Våra sportluftsfilter finns i flera olika storlekar, från small till large. Här finner du även det dubbel konade konasportluftsfiltret i storleken big. Vilket utav dessa filter du bör välja beror på hur stor luftfilterboxen är. Det som ett sportluftsfilter gör är nämligen att byta ut luftfilterboxen och därför är det måttet luftfilterboxens anslutning i diameter som avgör vilket sportluftsfilter du behöver beställa. Alla våra sportluftsfilter är utrustade med ett filter av mycket hög kvalitet. Filtret består nämligen av en väv som är galvaniserad med en epoxibeläggning, detta gör att våra sportluftsfilters filter får en längre hållbarhet och tålighet. Som du kanske uppmärksammat är våra sportluftsfilter blåa, den blå färgen sticker verkligen ut och ger definitivt ett sportig och unikt utseende. Våra sportluftfilter utgörs inta bara av ett enastående filter utan även av en filterbas och en topp av ett högklassigt material. Filterbasen och toppen på sportluftsfiltret utgörs nämligen av en mycket slitstark, vibrationstålig och temperaturtålig gummiblandning av materialet polyuretan. Tack vare detta material kan våra sportluftsfilter klara av hög värme som lätt uppkommer i motorn vid längre, tuffare och hårdare körning. Vid höga temperaturer i motorn skulle andra sportluftsfilter, som inte är tillverkade i samma tåliga material som de vi säljer, lätt kunna ta skada och ge vika vid högre temperaturer. Våra sportluftsfilter går även att rengöra och kan därför ses som en investering då du slipper köpa nytt när de blivit alldeles för smutsigt. 

   

  Vid beställning av sportluftfilter från Hova.com är de klara att använda och du får även med slangklämmor. Allt detta för att du ska kunna montera på ditt nya sportluftsfilter så snart din beställning landar i din brevlåda!

   

  Utrusta din bil med nytt sportluftfilter 

  Bilens luftfilter tillhör insugningssystemet och dess huvudsakliga uppgift är att rengöra luften som kommer in i motorn från damm och andra partiklar. I motorn vill vi ju inte ha damm eller andra partiklar då detta kan komma att skada och orsaka slitage på bilens motor. Men ett luftfilter filtrerar inte bara luften utan ser även till att släppa in rätt mängd luft till motorn. Med rätt typ av luftgenom strömning till bilens motor kan du spara på både motorn men även på miljön. Ett sportluftsfilter kan hjälpa till att bidra till allt detta. Men de är även framställt på ett sådant sätt som gör att det kan öka bilens prestanda. Det positiva med ett sportluftsfilter är att trots sitt kanske lite dyrare pris, så blir det för dig billigare i längden. Dessa filter går nämligen att rengöra och återanvända, på så sätt sparar du i det långa loppet både på miljön med även på dina pengar!

   

  Genom att utrusta din bil med ett nytt och fräscht sportluftsfilter får du inte bara det där coola och sportiga ljudet, utan det nya sportluftsfiltret bidrar även, som tidigare nämnt, till så mycket mer! Ett bra sportluftsfilter kan komma att bidra till att slitage i motorn minimeras och även till att motorn mår bättre. Men ett nytt och fräscht luftfilter ger inte bara motorn en längre hållbarhet utan gör även att bilens prestanda kan höjas. En bil utrustad med ett sportluftfilter regerar oftast snabbare på gasreglaget samt kan jämna ut eller ge en lägre bränsleförbrukningen än tidigare. Så kör du fortfarande runt med ett gammalt filter, där filtret är igensatt, är inte detta helt optimalt för din bil, samt att detta kan leda till att motorn inte får möjlighet att arbeta på ett effektivt sätt. 

   

  Men att bara köpa ett nytt och rent filter behöver inte betyda att bilens prestanda kommer att optimeras. Som tidigare nämnt är det viktigt att filtret inte är igensatt det vill säga att det finns en alldeles för låg luftgenomströmning till motorn. Minskad luft till motorn kan nämligen leda till att bränsleförbrukningen blir högre, men även att motorns effekt mattas av. Däremot kan ett filter som inte renar alls, utan har ett för högt genomsläpp av luft, även det påverka bilen negativt. Om filtret har ett för högt insläpp av luft kan det med sitt höga insläpp av luft inte filtrerar bort oönskade partiklar och skräp. Detta kan i sin tur istället komma att skada motorn eller bidra till ett ökat slitage på motorn. Det är på grund av detta det är otroligt viktigt att du vid köp av nytt sportluftsfilter inte bara se till priserna utan även till dess kvalité.  

   

  Så ersätter du ditt gamla luftfilter till sportluftfilter

  Om du är intresserad av att se om ditt gamla sportluftsfilter måste bytas ut mot ett nytt kan du enkelt se detta genom att undersöka ditt nuvarande sportluftsfilter. Tar du ut filtret och märker att det är skadat eller på något sätt defekt bör du genast byta ut det då filtret är en så pass viktig komponent i bilen. Skulle du ta ut ditt sportluftsfilter och det endast är lite dammigt och skitigt kan du, om du har ett av våra återvinningsbara sportluftsfilter, endast ta ut det och göra rent det. Har du inte det bör du även då byta ut ditt gamla sportluftsfilter mot ett nytt. Ett igentäppt sportluftsfilter kan som tidigare nämnt komma att påverka motorn negativt och även höja din bensinförbrukning. För att hålla lite koll på ditt filter och för att förebygga att inte skador sker eller att för mycket damm och föroreningar samlas i sportluftsfiltret rekommenderar vi dig att kontrollera det efter varje 5000–8000 km körsträcka. Men det finns även vissa tecken på att ett sportluftsfilter är trasigt som är bra att uppmärksamma. Tecknen kan vara att din motors effekt avtagit, du upplever ett ökat buller när motorn körs, en ökad bränsleförbrukning eller svart eller blåaktig ton i avgaserna. Så upplever du något av dessa tecken kan detta alltså bero på att ditt sportluftsfilter är skadat eller inte fungerar som det ska,  du bör då genast byta eller laga det!

   

  Men självklart kan även du som inte redan har ett sportluftsfilter monterat i bilen även du byta ditt gamla filter mot ett nytt fräscht sportluftsfilter. Att byta ett gammalt filter mot ett nytt sportluftsfilter är inte svårt, men tänk på att göra det ordentligt och gärna ta hjälp av någon om du själv inte har erfarenhet av tidigare byten. Hur man monterar ett sportluftsfilter i bilen kan variera från bil till bil och beror på vart och hur luftmängdsmätaren är placerad i motorn. Med detta i åtanke så kommer här lite tips och vägledning till dig som beställt ett sportluftsfilter och ska ersätta ditt gamla filter mot det nya. Det första du bör göra vid byte av/till sportluftsfilter är att lossa luftfilterbehållarens/luftfilterboxens övre del. När du lossat på locket finner du att det under locket ligger ett filter där, detta behöver du ta bort, men du ska även montera loss underdelen av luftfilterbehållaren (den s.k. luftburken). När du fått loss luftfilterbehållaren tänk på att spara den, släng inga delar innan du vet med säkerhet att ditt nya sportluftsfilter är kompatibelt med din bil.
  När du monterat bort detta kan du nu enkelt montera ditt nya sportluftsfilter till den anslutning som luftfilterboxen tidigare satt. Beroende på vart luftmängdsmätaren sitter när du tagit bort luftfilter boxen, så kan det vara så att du måste flytta den. Det är nämligen viktigt att luftmängdsmätaren sitter mellan motorn och det nya filtret. De slangklämmor du får med vid beställning av sportluftsfilter drar du nu åt för att inga glipor där smuts och damm kan komma in ska uppstå. När slangklämmorna är på plats och du inspekterat så det inte är några glipor runt sportluftsfiltret, är det bara att provköra för att försäkra dig om att allt fungerar som det ska.

   

Vad tycker våra kunder
För att få de allra senaste och bästa erbjudanden så anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Skriv in din emailadress nedan.