Hitta produkter som passar din bil
Sök på ditt regnummer
Du har valt
Vi hjälper dig att hitta rätt del
Saknar du regnr?
Manuellt bilval via lista
Söka via regnr istället?
 • H1

  Hos Hova.com kan du okomplicerat beställa hem nya H1 lampor online. H1 lampan är särskilt vanlig som dimljus och extraljus, men används även som helljus och halvljus i många bilar från 90-talet. Vi erbjuder flertalet olika modeller av den populära H1 lampan, där alla våra H1 lampor kommer från kvalitativa märken. Tack vare att vi erbjuder lampor av flera olika modeller kan vi se till att just du hittar den H1 lampan som just du är ute efter.

   

  Är du osäker på vilken lampa du ska köpa, om det är just en H1 lampa som är lampan för dig? Eller vet du kanske inte vilken av modellerna som skulle passa dig och din körning bäst? Igen fara, vi hjälper dig gärna! Genom att kontakta oss via telefon eller mail kan vi med vår långa erfarenhet inom branschen guida dig genom lampdjungeln. Så tveka inte att höra av dig om några eventuella frågetecken dyker upp.

   

Visa som
Sortera efter
Produkt
Enhetspris
U
-15%
RABATT
Philips H1 WhiteVision Ultra 55W Halogen Lampa

Philips H1 WhiteVision Ultra 55W Halogen Lampa

Halogenlampor H1 Philips WhiteVision Ultra 55W till bilen 2-pack. WhiteVison Ultra har det vita...

Pris per par
Du sparar 40 Kr
225 Kr
265 Kr
KÖP
U
-15%
RABATT
Philips H1 X-tremeVision Pro150 55w Halogen Lampa

Philips H1 X-tremeVision Pro150 55w Halogen Lampa

H1 X-tremeVision Pro150 55W 2-pack.  • +150% mer ljus än en standardlampa. ...

Pris per par
Du sparar 44 Kr
251 Kr
295 Kr
KÖP
U
-15%
RABATT
Philips Halogen H1 Lampa VisionPlus +60%

Philips Halogen H1 Lampa VisionPlus +60%

Billampa H1 Philips VisionPlus i förpackning om två.

Pris per par
Du sparar 22 Kr
123 Kr
145 Kr
KÖP
M
Philips Halogen H1 Lampa Longlife EcoVision

Philips Halogen H1 Lampa Longlife EcoVision

Billampa H1 Philips Longlife EcoVision.

Pris per styck - 4ggr längre livslängd än standardlampor
76 Kr
KÖP
U
Philips Halogen H1 Lampa Rally 100W

Philips Halogen H1 Lampa Rally 100W

Billampa H1 100W Philips Rally.

Pris per st
75 Kr
KÖP
M
-15%
RABATT
Philips Halogen H1 Lampa Vision +30%

Philips Halogen H1 Lampa Vision +30%

Billampa H1 Philips Vision 30% ersätter lampan som tidigare kallades Philips Premium. V&a...

Pris per styck
Du sparar 5 Kr
30 Kr
35 Kr
KÖP
U
 •  

  Köp av H1 lampor till bilen online från Hova.com

  Vi på Hova.com erbjuder flera olika modeller av H1 lampan. Vårt breda utbud av H1 lampor bidrar till att oavsett om du är ute efter en ny lampa som kan ge upp till 130% bättre ljusstyrka eller om du endast letar efter en ersättare till din gamla H1 lampa, så har vi det. Våra H1 lampor kommer främst från välkända premiummärken som sedan 1914 varit världsledande inom billampor. Det är förövrigt även denna leverantör som ligger bakom utvecklingen av H1 lampan. Genom att majoriteten av våra H1 lampor är från detta premiummärke har dessa lampor de korrekta måtten för en H1 lampan. Det finns flera budget H1 lampor ute på marknaden och även om det kan vara lockande med en billigare lampa, kan detta komma att påverka din ljusbild negativt då det inte är säkert att dessa budget lampor är utformade på rätt sätt. Vi rekommenderar dig därför överväga att investera i ett par lampor från oss då vi kan garantera att dessa uppnår de mått och den kvalité som en H1 lampa bör ha för att kunna fungera som bäst.  


  Majoriteten av våra H1 lampor är även E-märkta. En E-märkt lampa betyder att lampan är EU/ECE godkänd, detta är ytterligare en förmån med att investera i ett par H1 lampor från vårt sortiment. För att ta reda på exakt vilka av våra H1 lampor som är E-märkta kan du enkelt klicka dig in på de olika lampmodellerna. På våra olika modellsidor finner du även de olika specifikationerna för just den lampan. Som vi nämner tidigare har vi bland annat H1 lampor som kan ge dig upp till 130% bättre ljusstyrka än dina tidigare lampor, även lampor som ersätter dina gamla  och H1 lampor som är perfekta för dig som kör terräng, så bara att välja och vraka!  


  Genom att byta ut dina gamla H1 lampor, mot nya från vårt trevliga utbud, kan dessa hjälpa dig till att du utrustar din bil med ett avsevärt bättre ljus. Ett bättre ljus i dina strålkastare kan verkligen göra skillnad för din körupplevelse. För ett bättre ljus kommer inte bara att göra skillnad för ljusets räckvidd, utan kommer även att kunna ha en positiv påverkan på dina ögon. Ett svalare och/eller starkare ljus kan göra det mer bekvämt för dina ögon när du kör och du slipper på så sätt anstränga dina ögon lika mycket vid mörkerkörning. En bättre ljusbild ger även möjligheten till att uppfatta möten och rörelser i vägrenen tidigare, något som verkligen kan förebygga att olyckor på vägarna sker. Så speciellt här i mörka Norden är en bättre ljuskälla i bilen en bra investering, både för bilen men även för din säkerhet!

   

  H1 lampan, den första halogenlampan 

  H1 lampan var den första halogen lampan och kom ut på marknaden för bilar redan år 1962, den är även en av de lampor som används mest i bilar från 90 talet. H1 lampan har en speciell typ av utformning och med ett stift under lampan, den blir därför lätt att särskilja från andra och senare modeller av halogenlampan.


  Som med all teknik så har även H1 lampan utvecklats med åren, idag kan du som tidigare nämnt hitta flera olika typer och modeller av H1 lampan, allt för att kunna tillfredsställa de önskemål som du som kund har på halogenlampan. Många upplever dock att den original H1 lampan som är monterad i bilen inte alltid avger det bästa ljuset. En kan ju då fråga sig varför inte biltillverkare sätter in starkare och bättre lampor i bilarna direkt vid tillverkningen? Anledning till detta är för att om en halogenlampa ska bli starka måste glödtråden bli kortare och tunnare, detta gör att glödtråden brinner snabbare. För att motverka detta måste H1 lampan förses med en gas, denna gas kommer att se till att glödtråden brinner långsammare. Men i och med att gas tillkommer så bildas även ett tryck i lampan, detta tryck måste även det kontrolleras genom att ge lampa det rätta glaset. Detta kan upplevas som ett problem hos biltillverkarna då de upplever att de måste kompromissa mellan lampans livslängd och ljusstyrka. Denna kompromiss och detta problem har dock det premiummärke vi säljer inte behövt tänka på. De har nämligen funnit en lösning på detta problem och genom att köpa H1 lampor från detta märke slipper du kompromissa mellan livslängd och ljusstyrka. För genom att de tillverkar H1 lamporna i kvartsglas kan lampan utsättas för högre tryck, detta leder i sin tur till att glödtråden kan bli kortare och smalare och därmed utsöndra ett starkare ljus.

   
  De lampor som vi på Hova.com säljer är utvecklade på detta sätt och är där med H1 lampor av hög kvalité!   

   

  Viktigt att tänka på vid byte av H1 lampor

   

  Ett byte av dina H1 lampor är inte så svårt, men eftersom H1 lampan används på olika ställen i strålkastaren på olika bilar kan det vara svårt att veta vilken av lamporna som är H1 lampan. Vi rekommenderar dig därför att ta hjälp av din bils handbok vid byte av lampan. Se till att du kollar upp vart H1 lampan sitter samt hur du kommer åt den innan du börjar demontera strålkastaren. Om du efter att kollat i handboken fortfarande känner dig osäker på hur du ska byta H1 lamporna bör du istället uppsöka din lokala bilverkstad inför bytet, på så sätt sätter du inte dig själv eller din bil i fara.  Känner du dig säker på hur du ska utföra bytet finns det vissa riktlinjer vi anbefaller dig att följa. Det första är att du alltid bör byta båda lamporna samtidigt. För om du endast byter en av lamporna kan detta göra att ljusstyrkan blir olika på de olika sidorna av bilen, se därför till att alltid beställa två lampor om de inte kommer i par.


  Det andra som är väldigt viktigt vid ett byte är att se till att din bil är avstängd innan bytet, bilen bör aldrig vara på när du byter en lampa i strålkastern eller dimljuset.


  När detta är gjort lokaliserar du vart exakt lampan sitter, oftast kommer du åt den via motorhuven. Här monterar du sedan bort eventuella täcklock på din strålkastare samt kablage från H1 lampan. Majoriteten av de H1 lampor som är monterade i en bil sitter fast i strålkasten med en bygel. Bygeln sitter där för att hålla lampan på plast och ska därför åter sättas fast när den nya lampan är på plats. Men vid bytet börjar du med att lossa på bygeln, därefter kan du lyfta ut lampan. Ett tips är dock att innan du tar loss lampan så dubbelkollar, eller tar en bild av hur lampan sitter monterad, på så sätt blir det lättare att få den nya på plats.

   
  När den gamla lampan är bort monterad kan du plocka fram dina nya H1 lampor. Gör inte detta steg tidigare då lamporna är känsliga, det bästa är att vänta tills det att det är dags att montera de nya H1 lamporna. Eftersom lamporna är så pass känsliga bör du inte heller vidröra glaset på H1 lampan. Vid vidröring av glaset kan lampan komma att bli obrukbar då eventuella fingeravtryck kan förstöra ljusbilden.

    
  När den nya lampan är på plats kan du återigen sätta tillbaka bygeln, kablage och täcklock. Nu är dina nya lampor på plats och du kan starta bilen för att dubbelkolla så att de lyser som de ska. 


  Lycka till!

   

Vad tycker våra kunder
För att få de allra senaste och bästa erbjudanden så anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Skriv in din emailadress nedan.