Hitta produkter som passar din bil
Sök på ditt regnummer
Du har valt
Vi hjälper dig att hitta rätt del
Saknar du regnr?
Manuellt bilval via lista
Söka via regnr istället?
 • H7

  Hos oss på Hova.com kan du enkelt och smidigt beställa hem H7 lampor online och på vår hemsida hittar du flera olika modeller av H7 halogenlampor. Våra H7 lampor kommer främst från ett väletablerat premium märke som erbjuder flera modeller av denna populära lampa.


   Men för att bredda vårt utbud av H7 lampor, men även för att kunna ge dig som kund fler valmöjligheter och en bredare prisvariation, erbjuder vi även billigare H7 lampor från andra märken. Skälet till att vi har försökt att ta fram så många olika typer av H7 lampor, men även från olika varumärken, är för att vi ska kunna hjälpa dig hitta den perfekta lampan som passar just dig och din bil! Skulle du uppleva att du är osäker på vilken lampa som du är ute efter? Eller vet du kanske inte riktigt vilken som passar din bil? Tveka då inte att kontakta oss via mail eller telefon. Tack vare vår långa tid inom branschen har vi lång erfarenhet och hjälper dig därför gärna om du behöver hjälp, tips eller råd inför ditt köp av nya H7 lampor. 

   

Visa som
Sortera efter
Produkt
Enhetspris
M
Philips H7 WhiteVision Ultra 55W Halogen Lampa

Philips H7 WhiteVision Ultra 55W Halogen Lampa

Halogenlampor H7 Philips WhiteVision Ultra 55W till bilen 2-pack. WhiteVison Ultra har det vita...

Pris per par - 29kr i frakt
295 Kr
KÖP
M
Philips H7 X-tremeVision Pro150 55w Halogen Lampa

Philips H7 X-tremeVision Pro150 55w Halogen Lampa

Söker du efter de bästa halogenstrålkastarlamporna för din bil? Upptäck Ph...

Pris per par - 29kr i frakt!
299 Kr
KÖP
M
Philips Halogen H7 Lampa RacingVision GT200

Philips Halogen H7 Lampa RacingVision GT200

Halogenlampor H7 Philips RacingVision GT200 till bilen.  Starkaste halogen H7 billampa du ...

Pris per par - 29kr i frakt!
295 Kr
KÖP
M
2-Pack Philips Halogen H7 Lampa VisionPlus +60%

2-Pack Philips Halogen H7 Lampa VisionPlus +60%

H7 Philips VisionPlus i förpackning om 2 st.

Pris per st
195 Kr
KÖP
M
M
Philips Halogen H7 Lampa LongLife EcoVision

Philips Halogen H7 Lampa LongLife EcoVision

Philips H7 LongLife EcoVision  Är du trött på att byta ut dina strålkasta...

Pris per st - 4ggr längre livslängd än standardlampor
76 Kr
KÖP
M
Philips Halogen H7 Lampa Rally 80W

Philips Halogen H7 Lampa Rally 80W

Philips Rally H7 halogenlampor för strålkastare.  OBS!!! Dessa är 80W och...

Pris per styck.
130 Kr
KÖP
M
-10%
RABATT
Philips Halogen H7 Lampa Vision +30%

Philips Halogen H7 Lampa Vision +30%

Philips Vision 30% ersätter lampan som tidigare kallades Philips Premium. Våra lamp...

Pris per styck
Du sparar 7 Kr
68 Kr
75 Kr
KÖP
2-Pack Philips Halogen H7 Lampa X-tremeVision +130%

2-Pack Philips Halogen H7 Lampa X-tremeVision +130%

Varan har utgått och ersatts med  Philips H7 X-tremeVision Pro150 55w Halogen Lampa,...

395 Kr
KÖP
U
Philips Halogen H7 Lampa Moto Vision

Philips Halogen H7 Lampa Moto Vision

Philips H7 Moto Vision halogenlampor för strålkastare. 12 Volt 55 Watt PX26d Sockel ...

Pris per styck
235 Kr
KÖP
 •  

  Köp av H7 lampor online från Hova.com

  Tack vare vårt smarta registreringsnummersök hittar du enkelt de lampor som passar just din bil. Är din bil utrustad med halogen lampor är det dock högts troligt är att det är en just en H7 lampa som du behöver till din bil. Det är nämligen så att nästan 70% av alla de bilar som är utrustade med halogen lampor är utrustade med just H7 lampor.  Men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi dig ändå att söka med din bils registreringsnummer i sökrutan.

   

  När du kommit fram till att det är en H7 lampa du är ute efter är det tid för dig att bestämma dig för vilken typ av H7 lampa du vill införskaffa dig. Hos oss hittar du som tidigare nämnt flera olika modeller av H7 lampor där alla är av väldigt god kvalité och främst tillverkade av kvartsglas. Så oavsett vilken modell av H7 lampa du väljer kommer du att ha klickat hem en lampa som inte kommer att svika dig. Men vilken modell ska du då välja? Vi har som sagt ett brett utbud och det som främst skiljer våra modeller av H7 lampor åt är den ljusmängd som de ger. Hos oss hittar du både standard H7 lampor men även H7 lampor där du kan få upp till hela 130% mer ljus. Viktigt att ha i åtanke är faktiskt att ju äldre vi blir desto svårare får vi att se i mörkret. Men även att här i Norden är det faktiskt få månader som är ljusa, utan majoriteten av årets månader är relativt mörka. Så genom att montera in några av våra strakare H7 lampor i din bil kan se till att du ser bättre när du kör på vägarna i vårt mörka avlånga land. 

   

  Något som däremot alla våra H7 lampor har gemensamt är att de är av god kvalité och tillverkade i rätt typ av mått. På marknaden finns det nämligen många billiga H7 lampor som inte alltid uppfyller de mått som en riktig H7 lampa av kvalité kräver. Att tillverka en H7 lampa är inte lätt och det krävs mycket precision för att klara av det. Det är så pass svårt på grund av att om man sätter en del fel, om det så är bara handlar om någon millimeter, så kan det komma att påverka ljusbilden negativt. En felaktig ljusbild på bilen kan bidra till att du bländar dina medtrafikanter man kan även göra så att bilen inte går igenom besiktningen. På grund av att det finns så många billiga H7 lampor, som inte är kvalitetssäkra, har vi därför valt att endast erbjuda våra kunder H7 lampor från premium märken.

   

  H7 lampans historia och utveckling

  De första halogenlamporna som kom ut på marknaden kom redan på 60 talet, men H7 lampan dök inte upp förens på 90 talet. Förr var många bilar utrustade med H7 lampans föregångare men idag är de flesta bilar med halogenlampor utrustande med just H7 lampor. Det alla halogenlampor har gemensamt är att de är utrustade med en glaskolv, där det i glaskolven finns en glödtråd av volfram. När lampan är igång tänds glödtråden och glaskolven fylls med en speciell komposition av halogengas, där gasen bildar ett tryck i lampan. Detta tryck bidrar till att lampans glödtråd inte brinner upp för snabbt, skulle trycket inte finnas i lampan skulle glödtråden snabbt brinna upp och lampan är då förbrukad. Men H7 lamporna är även utrustade med en inbyggd reflektor som ser till att ljusbilden riktas rätt, det är bland annat detta som skiljer H7 lampan mot tidigare halogenlampor. 

   

  Just H7 lampornas glaskolv tillverkades i början av kvartsglas, men efter en tid valde dock vissa tillverkare istället att byta ut kvartsglaset mot hårdglas. Detta byte skulle göra det möjligt för dem att tillverka lampan till ett billigare pris. Tillverkandet av H7 lampor av hårdglas bidrog till att dessa leverantörer till en början blev mycket konkurrenskraftiga tack vare det låga pris de nu kunde erbjuda. Dock valde inte alla tillverkar att gå över från kvartsglas till hårdglas. Ett specifikt premiummärke insåg nämligen att trots att de inte kunde erbjuda samma billiga priser som sina konkurrenter om de nu fortsatte med att tillverka H7 lampor i kvartsglas, så skull det för dem inte vara lönsamt att byta ut hela sin produktion från kvartsglas till hårdglas.  De valde därför att fortsätta att tillverka sin H7 lampor i kvartsglas. På den tiden kunde detta kanske ses som något negativt då inte valt att följa H7 lampornas utveckling, men idag har deras fortsatta produktion av H7 lampor i kvartsglas fört med sig mycket positivt.

   

  För sedan dess har fler tester på H7 lampor gjorts och idag går det att se att en H7 lampa tillverkad av kvartsglas faktiskt kan ge H7 lampan ett starkare och bättre ljus under en längre period. För trots att hårdglaslamporna är billigare att tillverka och på så sätt även billigare att köpa för kunden, så har de H7 lampor som är tillverkade av hårdglas inte lika lång livslängd. Anledningen till att H7 lamporna i kvartsglas har en längre hållbarhet beror på att de klarar av ett högre tryck än de lampor som är tillverkade i hårdglas. Kvartsglaset kan nämligen klara av ett tryck på upp till 15 bar medan en H7 lampa tillverkad av hårdglas endast klarar av 7–10 bar. Det som gör att trycket blir extra viktigt i en H7 lampa är för att de endast är utrustad med en glödtråd och detta gör att H7 lamporna blir något känsligare. Vill man dessutom se till att ha ett så starkt och bra ljus som möjligt måste glödtråden vara väldigt tunn och kort. Ju tunnare och kortare glödtråden desto större risk finns det att den brinner upp. Men tack vare att H7 lamporna tillverkade av kvartsglas kan utsättas för ett högre tryck blir det möjligt att utrusta lampan med en kortare och tunnare tråd. Dessa lampor får då ett starkare och bättre ljus men även en längre livslängd än de lampor som istället är tillverkade av hårdglas.

   

  Att tänka på vid byte av H7 lampor

  Att byta ut din gamla trasiga H7 lampa är inte så svårt, men på vissa bilar kan det vara mer komplicerat än på andra. På vissa bilar kan det nämligen vara så att du måste montera bort vissa delar av bilen, som till exempel stötfångare, för att komma åt att byta lampan. Hur det är på just din bil tar du enklast reda på genom att se efter i din bils handbok. Men skulle du vara det minsta osäker på hur du gör för att byta din H7 lampa, ta då det säkra före det osäkra och kontakta din lokala bilverkstad eller en erfaren vän som kan hjälpa dig. 

   

  Men trots att du har en bil där du enkelt kan komma åt att byta ut din H7 lampa så finns det några saker du bör tänka på innan och under ditt byte. Det första du bör kolla upp är att det är just en H7 lampa du ska ha i din bil. I strålkastaren används nämligen H7 lampan antingen som helljus eller halvljus och kombineras oftast med en annan halogenlampa. Så för att vara säker på att det är just H7 lampan som ska bytas är det bra att dubbel kolla. Du kan enkelt kolla genom att använda dig av din bils handbok. Men för att verkligen vara på den säkra sidan kan du även ta ut lampan och inspektera den. Vilken typ av lampa det är står nämligen på lampan. Skulle det vara så att lampan är så pass sliten att markeringen inte syns, kan du enkelt ta reda på om det är en H7 lampa genom att kolla på piggarna som sitter under lampan. Är lampan utrustad med två piggar med ett stift i mitten är det mycket riktigt en H7 lampa. När du dubbelkollat att din bil är utrustad med H7 lampor kan du enkelt beställa dina nya H7 lampor online hos oss.

   

  När du fått hem dina nya H7 lampor finns det ytterligare några saker du behöver tänka på under bytet. Eftersom det är el du kommer att jobba med när du ska byta ut din H7 glödlampa är det viktigt att du är försiktig. Tänk på att stänga av bilen så att det inte finns någon som helst ström i kontakterna. När detta är gjort tar du försiktigt ut din nya lampa ur förpackningen, men tänk på att aldrig ta direkt på lampan med dina fingrar. Det fett och den smuts som du kan ha på dina fingrar kan nämligen komma att förstöra lampan om du tar i den med bara händerna. Skulle du ta i den kan det bli så att du inte kommer att kunna använda den. Så när du försiktigt tagit ut din H7 lampa ur förpackningen är det även viktigt att du vid montering får i lampan rätt i spåren. Om du sätter i lampan fel kan detta bidra till att ljusbilden blir felaktig. En felaktig ljusbild kan komma att blända andra bilister men även ge dig problem vid en besiktning, så var försiktigt och noggrann när du placerar lampan i spåren. När du fått i lampan korrekt och när lampan är på plats är det även viktigt att du kontrollerar bygeln. Bygeln är det som ska hålla fast lampan och det är väldigt viktigt att den är hel och fin. Skulle den vara defekt kan det komma att påverka din lampa negativt då lampan inte är skyddad från vibrationer. Vibrationerna kan göra så att lampan hoppar omkring och ger ett hoppigt och darrigt ljus. Med dessa tips hoppas vi på att du på ett smidigt sätt ska kunna montera in din nya H7 lampor!

   

Vad tycker våra kunder
För att få de allra senaste och bästa erbjudanden så anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Skriv in din emailadress nedan.